dilluns, d’octubre 30, 2006

Movent una pica -*- Moviendo una pila

Hooola que tal!

Ja fa uns mesos vam moure una gran pica de pedra que hi havia a la cuina original. Segons sembla la pica està protegida, i la vam tractar amb tot el respecte que es mereix, si bé em sorpren que la pica pugui estar catalogada, i no ho estigui la masia... Ho dic perque quan vam demanar una subvenció a la Generalitat per poder reparar la teulada, ens la van denegar perque "la masia no estava catalogada" (!). Sembla una contradicció catalogar el contingut i no el continent (com dirien les companyies d'assegurances). En fi, que si volem fer obres de manteniment a la masia ens les hem de pagar nosaltres. Un cop desfogat, continuo amb el relat:
En una primera fase vam intentar moure la pica nosaltres mateixos amb un traspalet. Vam aconseguir desplaçar-la del seu lloc original, però vam ser incapaços de girar-la per fer-la sortir per la porta (almenys sense posar en perill la nostra integritat, ja que la pica pesa al voltant de 800 kg!). He d'admetre que reconèixer aquesta derrota inicial ens va costar una amarga discursió entre nosaltres... I és que sóc tossut com una mula! (Adjunto foto de la primera fase)

En fi, al final vam optar de posar-nos en mans d'uns experts en desplaçament d'objecte pessats, amics del pare d'en Jordi (aprofito per donar les gràcies de nou!). I la veritat, és que no hi ha comparació. Amb una estructura metàl·lica, un carret i un polipast, la van fer anar com van voler! (Adjunto "peli" de la segona fase)


...ooOoo...


Hooola que tal!

Ya hace unos meses movimos una gran pila de piedra que había a la cocina original. Por lo visto la pila está protegida, y la tratamos con todo el respeto que se merece, si bien me sorprende que la pila pueda estar catalogada, y no lo esté la masía... Lo digo porque cuando pedimos una subvención a la Generalitat para poder reparar el tejado, nos la denegaron perque "la masía no estaba catalogada" (!). Parece una contradicción catalogar el contenido y no el continente (como dirían las compañías de seguros). En fin, que si queremos hacer obras de mantenimiento en la masía nos las tenemos que pagar nosotros. Una vez desahogado, continúo con el relato:
En una primera fase intentamos mover la pila nosotros mismos con un traspalet. Conseguimos desplazarla de su lugar original, pero fuimos incapaces de girarla para hacerla salir por la puerta (al menos sin poner en peligro nuestra integridad, puesto que la pica pesa cerca de 800 kg!). He de admitir que reconocer esta derrota inicial nos costó una amarga discursió entre nosotros... Y es que soy terco como una mula! (Adjunto foto de la primera fase)
En fin, al final optamos de ponernos en manos de unos expertos en desplazamiento de objeto pesados, amigos del padre de Jordi (aprovecho por dar las gracias de nuevo!). Y la verdad, es que no hay comparación. Con una estructura metálica, un carrito y un polipasto, la hicieron ir como quisieron! (Adjunto "peli" de la segunda fase)