divendres, d’octubre 12, 2007

Balanç hortícola - Balance hortícola

Hooola que tal!

Aprofitant que la Karen està fent un rissoto de ceps (mmmmmmmhh!), i com que tinc l'esquena i les cames fetes pols d'estar soldant ajupit el que serà la futura vidriera de la sala-menjador, m'he posat davant de l'ordinador per escriure alguna coseta en aquest bloc que tinc una mica abandonat últimament....
Malauradament la majoria de les fotos les tinc al Poblenou, però he trobat alguna de les que fèiem aquest estiu cada cop que recollíem alguna cosa de l'hort.

La veritat és que estic molt content amb els resultats, i més tenint en compte dos factors: que era la primera vegada que em fotia en un tinglado d'aquests, i que amb la de coses a fer a la masia, tampoc l'he pogut mimar gaire, pel que les plagues i les males herbes podrien haver causat una autèntica catàstrofe, i no ha estat així.
Tampoc vull dir amb això que muntar (i cuidar!) un hortet és bufar i fer ampolles, però si t'ho prens amb calma, i acceptes que hi haurà un percentatge de pèrdues, la cosa es divertida.
Fent balanç, hem patit l'atac d'algun ocell, de porc senglars, la visita de tots els
cargols de la comarca i, malgrat els meus esforços fumigant amb coure i sofre, les mongetes van acabar amb algun fong, i les tomaqueres amb mildiu. Però malgrat tot hem menjat (nosaltres i una família nombrosa de conills manguis) enciams, cols, coliflors, bledes, carbassons (alguns de talla XXL), cogombres, tomàquets a tutiplén, mongeta tendra (encara en tinc congelada), apis, porros, cebes, nyores, bitxos, pebrots i, sobretot, albergínies, que ens han sortit per les orelles!!
El resultat no ha estat tant bó en: blat de moro, crec que la varietat no era la més adequada, ja que no s'ha assecat bé, i a la brasa, tot i tenir un aspecte excel·lent, era bastant pastós. Tampoc hem guanyat cap premi amb els mini melons i síndries obtinguts (l'any que ve podaré la planta per veure si es fan més grans!) Ni amb les maduixes, que se les han fotut totes els alegres animalons de la zona!
Ara hem començat a preparar els productes de temporada d'hivern... faves, brocolis, cols, coliflors i ... més!!

...ooOoo...


Hooola que tal!

Aprovechando que Karen está haciendo uno rissoto de ceps (boletus edulis) (mmmmmmmhh!), y como que tengo la espalda y las piernas hechas polvo de estar soldando agachado lo que será la futura cristalera de la sala-comedor, me he puesto ante del ordenador para escribir alguna cosilla en este blog que tengo algo abandonado últimamente....
Desgraciadamente la mayoría de las fotos las tengo en Poblenou, pero he encontrado alguna de las que hacíamos este verano cada vez que recogíamos algo del huerto.
La verdad es que estoy muy contento con los resultados, y más teniendo en cuenta dos factores: que era la primera vez que me metía en un tinglado de estos, y que con la de cosas a hacer en la masía, tampoco lo he podido mimar demasiado, por lo que las plagas y las malas hierbas podrían haber causado una auténtica catástrofe, y no ha sido así.
Tampoco quiero decir con esto que montar (y cuidar!) un huertecillo es pan comido, pero si te lo tomas con calma, y aceptas que habrá un porcentaje de pérdidas, la cosa es divertida. Haciendo balance, hemos sufrido el ataque de algún pájaro, de jabalíes, la visita de todos los caracoles de la comarca y, pese a mis esfuerzos fumigando con cobre y azufre, las judías acabaron con algún hongo, y las tomateras con mildiu. Pero a pesar de todo hemos comido (nosotros y una familia numerosa de conejos manguis) lechugas, coles, coliflores, acelgas, calabacines (algunos de talla XXL), pepinos, tomates a tutiplén, judía tierna (todavía tengo congelada), apios, puerros, cebollas, ñoras, guindillas, pimientos y, sobre todo, berenjenas, que nos han salido por las orejas!!
El resultado no ha sido tant bueno en: maíz, creo que la variedad no era la más adecuada, puesto que no se ha secado bien, y a la brasa, aún teniendo un aspecto excelente, era bastante pastoso. Tampoco hemos ganado ningún premio con los mini melones y sandías obtenidos (el año que viene podaré la planta para ver si se hacen más grandes!) Ni con las fresas, que se las han comido todas los alegres animalillos de la zona!
Ahora hemos empezado a preparar los productos de temporada de invierno... habas, brocolis, coles, coliflores y ... más!!

1 Comentaris:

Blogger Ester va dir...

Hooola Cesc.

Penso que podeu estar ben contents amb això de l'hort, tenint en compte que era el primer any no ha estat pas malament del tot!

Si tens molts problemes amb els cargols, al foro recomanen enterrar platets amb cervesa, es veu que hi cauen de seguida. Pots demanar a algun bar que coneguis que et guardin els culs de cervesa que deixa la gent o si no comprar-ne al DIA o algun lloc aixi.

Va molt bé també el Babosin, però com que no és ecològic... tú mateix.

Enhorabona per la collita!

dissabte, 03 de novembre, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home