diumenge, de juliol 27, 2008

Conserves I -*- Conservas I

Hooola que tal!

Avui estic una mica fotut, així que mentrestant passo la convalescència aprofito per fer unes quantes entrades amb material recopilat aquest mes de Juliol.
Per començar, les conserves. I és que per mi les conserves tenen quelcom de màgic. El fet de poder guardar allò que et proveeix la natura per difrutar-ho d'una manera o altra en el futur és per mi una mostra de l'ingeni humà que sovint considerem com una cosa natural.
El que abans era una activitat indispensable per la supervivència, ara s'ha convertit en una activitat lúdica, que es fa perquè es vol...
En el nostre cas he aprofitat la major part de la producció de préssecs per fer melmelada i conserva en almívar.
En la primera tanda la melmelada va quedar una mica líquida, tot i que vaig posar molt poca aigua. En la segona vaig optar per no posar gens d'aigua, només tallar el préssecs i cobrir-los amb la fructosa (és el que vaig servir en comptes de sucre).
Al cap d'una horeta apareix prou líquid com per posar al foc sense por a que s'enganxi. I per si un cas vaig afegir una mica de poma, que diuen que espesseix. El resultat molt millor!

I que me'n dieu d'anar guardant pots de vidre... que al final ja no saps ni on posar? No és, també, part de la diversió?

...ooOoo...


Hooola que tal!

Hoy estoy algo jodido, no bien mientras tanto paso la convalecencia aprovecho para hacer unas cuántas entradas con material recopilado este mes de Julio.
Para empezar, las conservas. Y es que para mí las conservas tienen algo de mágico. El hecho de poder guardar aquello que te provee la naturaleza para difrutarlo de una manera u otra en el futuro es para mí una muestra del ingenio humano que a menudo consideramos como una cosa natural. Lo que antes era una actividad indispensable para la supervivencia, ahora se ha convertido en una actividad lúdica, que se hace porque se quiere...
En nuestro caso he aprovechado la mayor parte de la producción de melocotones para hacer mermelada y conserva en almívar. En la primera tanda la mermelada quedó algo líquida, aun cuando puse muy poca agua. En la segunda opté por no poner nada de agua, sólo cortar el melocotones y cubrirlos con la fructosa (es lo que utilizo en legar de azúcar). A la cabo de una horita aparece el suficiente líquido como para poner al fuego sin miedo a que se pegue. Y por si las moscas añadí algo de manzana, que dicen que espesa. El resultado mucho mejor!
Y que me decís de ir guardando los tarros de crital... que al final no sabes ni dónde meter? No es, tambien, parte de la diversión?

1 Comentaris:

Blogger Ester va dir...

Somnio amb poder fer conserva algun dia. I si, té alguna cosa de màgia això de poder anar al rebost i obrir un pot del que sigui, oi?

Cuida't, no sé què tens però cuida't!

dimecres, 30 de juliol, 2008  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home