diumenge, de juliol 27, 2008

Talpons -*- Topillos

Hooola que tal!

Gràcies a la Wikipèdia acabo de descobrir que la punyetera bestiola que en castellà s'anomena "topillo" en català s'anomena "Talpó".
No el confongueu amb el talp, que és insectívor, a diferència del cabronet que ens ocupa.
Sí, sí, dic cabronet perquè aquest blog és apte per menors i m'abstinc d'usar expressions més contundents!
Si l'any passat els conills se'm fotien els tomàquets, els talpons s'han demostrat força hàbils cruspint-se algunes cebes,l'api i els porros... de moment, però segur que els hi agrada més coses... El que no sembla entrar en la seva dieta és la rúcula (vés per on!).
A infojardín vaig trobar algun mètode per combatre'ls, explicat per Arrast.
Entre la seva trampa d'aigua i unes de convencionals n'he caçat 2 i de moment sembla que estem en un armistici.... a veure quant dura.
Adjunto imatge del que vaig caçar amb la trampa convencional.

Potser sembla viu (coses del maquillatge). En realitat estava ben mort, com es veu a la foto anterior al "pase de modelos"!.

...ooOoo...


Hooola que tal!

Gracias a la Wikipedia acabo de descubrir que el puñetero bicho que en castellano se denomina "topillo" en catalán se denomina "Talpó". No lo confundáis con el topo, que es insectívoro, a diferencia del cabroncete que nos ocupa.
Sí, sí, digo cabroncete porque este blog es apto para menores y me abstengo de usar expresiones más contundentes!
Si el año pasado los conejos me jodían los tomates, los topillos se han demostrado muy hábiles zampándose algunas cebollas, el apio y los puerros... por el momento, pero seguro que les gusta más cosas... Lo que no parece entrar en su dieta es la rúcula (vaya por dónde!).
En infojardín encontré algún método para combatirlos, explicado por Arrast. Entre su trampa de agua y unas de convencionales he cazado 2 y por el momento parece que estamos en un armisticio.... a ver cuánto dura.
Adjunto imagen del que cacé con la trampa convencional. Quizás parece vivo (cosas del maquillaje).
En realidad estaba bien muerto, como se ve a la foto anterior al "pase de modelos"!.