divendres, de gener 16, 2009

Bancals ceràmics -*- Bancales ceramicos

Hooola que tal!

Aprofitant les vacances de Nadal he estat treballant bastant en diverses coses a la masia. Sobretot feines de manteniment del jardí (desbrossant tot allò que la manca de cura ha plenat d'esbarzers i d'altres plantes amb punxes!) i fent petites reparacions.
Una altra cosa que vaig estar fent, fins que les pluges van enfangar massa l'hort, va ser les parets dels bancals, per passar-los a bancals ceràmics. Com ja he explicat algun cop, l'objectiu, a més de delimitar el bancal d'una forma clara, és mantenir a ratlla la gramma, de manera que aquesta estigui pel pas entre bancals, però no penetri dins del propi bancal. A més, permet netejar després amb la desbrossdora fàcilment.


Utilitzo supermaons de 1 m de llarg i 30 d'ample, enterrats uns 20 cm, per dificultar la penetració de flora (gramma) i fauna (talpons). No és el mur de Berlin, però de debó es nota.

Salut!

...ooOoo...


Hooola que tal!

Aprovechando las vacaciones de Navidad he estado trabajando bastante en varias cosas a la masía. Sobre todo trabajos de mantenimiento del jardín (desbrozando todo aquello de la falta de cuidado ha llenado de zarzas y de otras plantas con pinchos!) y haciendo pequeñas reparaciones.
Otra cosa que estuve haciendo, hasta que las lluvias enfangaron demasiado el huerto, fue las paredes de los bancales, para pasarlos a bancales cerámicos. Como ya he explicado alguna vez, el objetivo, además de delimitar el bancal de una forma clara, es mantener a raya la gramma, de forma que esta esté en el paso entre bancals, pero no penetre dentro del propio bancal. Además, permite limpiar después con la desbrozadora fácilmente.
Utilizo supermaones de 1 m de largo y 30 de ancho, enterrados unos 20 cm, por dificultar la penetración de flora (gramma) y fauna (topillos). No es el muro de Berlin, pero de verdad se nota.

Salut!

1 Comentaris:

Blogger Xepe71 va dir...

Potser m'animi a fer bancals ceràmics, vist lo "fàcil" que sembla (sisi, fàcil potser, però no ràpid!). Gracie sper les fotos!

dissabte, 21 de febrer, 2009  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home